Historiek

1962:  Opstart van de vennootschap Ateliers de Fos (ADF) te Port de Bouc, met 25 medewerkers, core-business ketelbouw voor lokale klanten in de petroleum- en chemiesector.

1985: Binnenhalen van het eerste onderhoudscontract.

1990: 1ste contract met resultaatsverbintenis.

1991: ADF realiseert een omzet van 123 miljoen franse frank; integratie van CADsud (studiebureau) en Preci Mecanic (speciale en automatische machines). De activiteit van ‘projecten en stilstanden’ is in volle groei.

1998: Opstart van de activiteit: Milieu, industriële schoonmaak en afvalbeheer.

2001: ADF wordt Cofathec ADF na toenadering met Cofathec, zakelijke dienstverlener van Gaz de France.

2003: Integratie van Tarlin en oprichting van de directie Noord.

2004: 0vername van SERMI en oprichting van ADF Normandie.

2006: Door de overname van de vennootschap CTRA, beschikt ADF over een uitgebreide landelijke dekking in Frankrijk.

2007: ADF wordt autonoom en volgt zijn industrieel project.

2008: Groep ADF verwerft Vallet Pharma en verruimt haar dienstverlening naar de farmaceutische en biotechnologische sector.    

2010: De ADF-groep verwerft 100% van de Belgische bedrijven RIS, TIB (Industrial Pipe) en handelszaken van E.P.I.C. (Industrial Projects and Construction Studies) en SAD (Skid Assembly Division). De fusie geeft geboorte aan ADF TIB.

2016: De Groep neemt LATECOERE Services en G2Métric over en versterkt haar positie in de lucht- en metrologie-industrie

2017: Met de nieuwe visuele identiteit van de ADF-groep, vinden alle instanties een deel van hun historische handtekening terug. Het historische blauw voor LATECOERE Services, net als voor G²Métric, is alomtegenwoordig. Het symboliseert de hemel van de ruimte- en de luchtvaart. Het pictogram van het bloemblad, dat nu al een aantal jaar met ADF wordt meegeleverd, wordt opnieuw gebruikt. Het symboliseert de 3 indelingen van aanbiedingen die de Groep heeft gedefinieerd.