aanpassing installatie

Voor onze klant Constructiebedrijf Verkouille hebben wij op de site van Ashland te Doel, waar cellulose derivaten voor verschillende sectoren zoals voeding, bouw, chemie, … geproduceerd worden, een stilstand uitgevoerd.  De bestaande installatie werd aangepast om later geplande uitbreidingswerken te kunnen uitvoeren.

Tijdens deze stilstand werden er aan 2 delen van de installatie werken uitgevoerd.

Enerzijds hebben wij een filterkop (diam 2300mm) incl. het binnenwerk(mouwenfilter) over 7 boutgaten verdraaid, dit diende te gebeuren omdat de afblaasleiding een probleem vormde voor de later geplande uitbreidingswerken van de installatie.
De aanpassing van de toevoerleiding en tubing, het verlengen van de afblaasleiding en het vernieuwen van dichtingen werd gelijktijdig uitgevoerd met het draaien van de filterkop.

Anderzijds werden er 2 ingrediënten silo’s aangepast. Boven op de silo’s werden 3 nozzles vergroot van DN200 naar DN300 en 1 nieuw voorzien.

En tenslotte  werd op het conische gedeelte van elke silo een flenzenpaar (diam 1800) geplaatst. De locatie van de oude Fikes vormde een probleem voor het plaatsen van de flenzen daarom werden deze ook verplaatst naar een hogere locatie op het conische gedeelte van de silo’s

 

Related cases