VEILIGHEIDSWEEK - 23/04-27/04/2018

17/04/2018

De International Labor Organanisation (ILO) heeft sinds 2005 een internationale dag, 28 april, uitgeroepen om extra aandacht te besteden aan een veilige en gezonde werkplek voor elke werknemer. In kader van deze internationale dag worden er wereldwijd acties gepland rond deze dag.

Groupe ADF heeft zijn veiligheidsweek gepland en voor 2018 is het thema : “ Veilig verhandelen van lasten

Iedereen is hierin betrokken, zonder uitzondering.

Het is een essentiële activiteit en maakt deel uit van onze interventies en professionele opdrachten. Dagelijks,- niet alleen op het werk-, ook in privésfeer worden we hiermee geconfronteerd zonder het zelf te beseffen..
Lasten, voorwerpen, tools allerhande, van alle gewichten, verschillende materialen en densiteiten; in alle omstandigheden, op alle plaatsen, voor elke leeftijd.

Op het werk: integreren stelselmatig in de activiteiten : heffen, regelen, laden en lossen, montage en demontage, aansluiten en ontkoppelen, bij gebruik gereedschappen, bij gebruik van machinetools,…

En buiten het werk : tijdens boodschappen, tuinieren, knutselen, verhuis, reizen en zelfs bij het dragen van je kinderen.

De veiligheidsdagen zullen afgesloten worden op 3 mei tijdens onze technische vergadering met alle verantwoordelijken waar praktische uitwerking, essentie, ideëen en voorstellen besproken zullen worden.