Opleiding flensmontage

15/09/2016

Een flens verbinding is in de industrie een belangrijke afdichtingsmethode m.b.t. de integriteit van de installaties.

Het falen van een flensverbinding kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid, milieu, winstgevendheid en ‘license to operate’

Met name voor grote shutdowns (turnarounds) zoeken bedrijven naar methoden om vooraf flensmonteurs te testen als toelatingseis om werkzaamheden te mogen verrichten. Dit overeenkomstig een lasser, die voor het tonen van zijn vakmanschap een ‘proeflas’ maakt.

Daarom organiseerde ADF TIB  voor zijn personeel in samenwerking met Peter Dijkgraaf een flange integrety management course.
Hiermee wil ADF de kwaliteit bij flensverbindingen optimaliseren/garanderen.

Het is belangrijk dat leidinggevende als mensen op de werf zich dit bewust kwaliteit gedrag aanmeten, teneinde de installaties van de klant 100% optimaal op te leveren.

De projectleiders volgen een basisopleiding om het belang van het correct aandraaien van flenskoppels te leren inschatten, zij ontvangen een deelnamecertificaat.
De lassers en pijpfitters volgen deze opleiding later dit jaar om het correct leren aandraaien van flenskoppels. Zij worden gecertificeerd volgens de Europese norm EN 1591-4 ‘Qualification of personnel competency’

Geen lekkage is ons doel en een must, zoals wij ook 100% onze las kwaliteit garanderen.