Revamping HO2 ArcelorMittal Duinkerken

02/01/2016

Een project, een uitdaging

Naar aanleiding van de dagelijkse inzet van ADF ploegen op de contracten van Duinkerken, Fos en Gent, heeft de klant ArcelorMittal zijn vertrouwen bevestigd met het plaatsen van een bestelling voor de loten « Ontvangstrechter » en « Primaire Gaszuivering » tijdens de revamping van HO2 te Duinkerken. Voor ADF, en in het bijzonder voor de ploegen van ADF Tarlin, is deze opdracht een immense opportuniteit alsook een grote uitdaging.

Dit project, eerste van die grootorde toevertrouwd aan ADF in het noorden, vereist een zeer gedetailleerde voorbereiding en opvolging; alsook zorg en toewijding in de verschillende disciplines. Dit project zal een groot aantal teams betrekken samen met de competenties van ADF Tarlin, waaronder: de ploeg EPC met plaatselijke versterking, de werkplaats, de engineering, de kwaliteitsdienst en een veiligheidspreventieteam. De ploegen van La Feuillane zullen bijdragen met hun ervaring en hun knowhow, Cadsud met zijn expertise. ADF Normandië en ADF TiB zullen eveneens betrokken worden, op een werf, die tijdens de shutdown, van augustus tot november 2015, een dagelijkse bezetting zal hebben van 120 mensen.

In de approach naar veiligheid toe, was de klant heel duidelijk: « Op sommige momenten, zullen er 700 mensen simultaan werken op de verschillende niveaus van HO2 en dit op een zeer beperkte oppervlakte. Vandaar het belang om uiterst waakzaam te zijn. Wij zullen geen compromissen sluiten op gebied van veiligheid.»

Ik doe een oproep aan alle ploegen om samen de uitdaging aan te gaan, op een professionele en veilige manier, om aan de verwachtingen van onze klant te voldoen, met een « zero accident » resultaat.

Yves Remy, Directeur Project HO2