Petrochemie

Chemische industrie: een sector met toekomst!

Ondanks alle onheilsberichten blijft de petrochemie een belangrijke sector met een toekomst. 40% van onze primaire energie in België komt nog altijd van olieraffinaderijen, in Europa ligt dat aandeel iets lager maar nog altijd hoog genoeg. Zelfde verhaal voor het autogebruik: het Amerikaans Energie Agentschap verwacht dat tot 2040 8 op de 10 auto’s op fossiele brandstof blijven rijden.

Petrochemie service

Veel van die sites hebben een ononderbroken doorvloeiing en zijn als Seveso II geklasseerd. Wij streven dan ook naar een optimale beschikbaarheid van de industriële middelen. Met dat doel voor ogen staat ADF in voor de volgende diensten:

  •  Consultancy in de chemische industrie: doen woorden als “katalyse”, “polymeer” of “radiochemie” een belletje rinkelen? Bij ADF in ieder geval wel! Een uitvoerige analyse van uw productieproces of onderhoudsprocedures nodig? Daar helpen we u graag bij.
  •  Gaschromatografie: als belangrijk onderdeel in het productieproces van aardolie is gaschromatografie een cruciaal element in de petrochemie. Onderhoud van materiaal, productie van nieuwe constructies, skidbouw… ADF staat u met raad en daad bij.
  •  Optimalisatie van de chemische technologie: een partner nodig die thuis is in onder andere de analytische chemie of de anorganische chemie én die over jarenlange uitvoerende expertise beschikt om uw werken tot een goed einde te brengen? Dan bent u aan het juiste adres. Vele technologieën en machines vergen vaktechnische know-how omdat de kleinste misstap catastrofale gevolgen kan hebben. Vermijdt onnodige risico’s in de constructie en onderhoud van chemische technologie en kies voor ADF!

Onze garanties?

Als miljardenindustrie is de petrochemie een sector die speciale vereisten, kennis en expertise vergt. Inzetten op topkwaliteit bespaart u op lange termijn niet alleen onvoorziene kosten maar levert u ook een optimale productie op. Hoe bereikt ADF concreet die doelstellingen?

  • Een volledige beheersing van de HSE (hygiëne, veiligheid & milieu)

  • De waarborg dat de installaties beschikbaar zijn

  • De optimalisering van de onderhoudskosten

  • Een proactieve houding bij onvoorziene gebeurtenissen

Onze dienstverlening bestaat uit regulier en preventief onderhoud in verschillende contractvormen, bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten en het beheer van stilstanden ("shutdown management"). ADF gaat de spreekwoordelijke extra mile om uw productie te optimaliseren.

Waarom kiezen voor ADF?

Als petrochemisch bedrijf staat u elke dag voor grote uitdagingen. Dankzij onze know-how en ervaring met diverse scenario’s grijpen we snel en accuraat in.

Wij zoeken altijd een passende oplossing die aansluit bij de noodzaak op dat moment. Een laborant nodig (of meerdere) om een correcte analyse op te stellen? Misschien een extra monteur of technicus voor het onderhoud van uw skids of piping? Of een HSE medewerker om een veilige werkvloer te garanderen? Wij bieden een totaaloplossing op maat van uw wensen en noden.

Meer weten over onze dienstverlening? Of ons meteen inschakelen voor een specifieke opdracht? Contacteer ons vrijblijvend om uw project te bespreken!

 

Related cases