ADF renoveert HF 2 bij ARCELOR MITTAL in Duinkerken

Arcelor Mittal Duinkerken plaatse begin 2015 een belangrijke bestelling bij de GROUPE ADF, voor de refectie van Hoogoven 2.

ADF kreeg het deel GUEULARD (mechanische lading) en de primaire gaswassing voor zijn rekening, alles samen voor een bedrag van 15.000.000 €, wat  1/5 van de volledige investering vertegenwoordigt.

De werken werden voorbereid door verschillende teams uit de groep ADF met elk hun specialiteit, geleid door het management vanuit België. De voorbereiding duurde ongeveer 4 maand en op 17/08/2015 werd er gestart met de effectieve stilstand. Op het piekmoment heeft ADF 180 mensen ingezet om alles tot een goed einde te brengen. Enorme tonnages werden verticaal gemonteerd, modules gebouwd voor de gaswassing bestaande uit 480 ton staal en een cycloon van 20 m hoog en 6 meter diameter. ADF bracht vele specialiteiten samen, lassers, mechaniekers, ketelmakers en ook hydrauliekers brachten het geheel tot een goed eind.  De hoogoven is opnieuw in opstartmodus en ADF kijkt tevreden terug op een schitterend project waarbij alle werknemers samen 150.000 manuren gepresteerd hebben. Belangrijk te vermelden is dat er 0 ongevallen te registreren zijn.

  • HF2
  • HF2

Related cases